Auteur: Floris Wouterson
Sleep Performance

Slapen op je werk… just do it!

‘Nee, nee’, dit is geen een of andere 3d attractie. De ruimte hierboven is de naproom van Zappos. Eind vorig jaar geintroduceerd. ‘Ho, ho’, zie ik je gelijk al denken: ‘rusten en even slapen op mijn werk, dat kan echt niet’.

Echt niet? Natuurlijk kan dat wel en gelukkig komt het al iets meer voor. Neen, niet ’s middags urenlang lekker liggen ronken, maar gewoon 15-20 minuten even de ogen dicht doen. Powernapping. Wil je echt meer uit je zelf halen, een gezonder leven leiden en ook niet onbelangrijk: een beter humeur hebben? Doe dan onder werktijd gerust je ogen eens dicht. Ja, ook jij als high performer: wist jij dat 43% van de topmanagers in Nederland minimaal 4 keer per week te weinig slaapt. Wake up, go power napping! Da Vinci, Napoleon, Edison, Roosevelt en vele anderen deden het ook.

Ondertussen gaan we ten onder aan stress: in Nederland werkt ongeveer 1 op de 5 mensen niet door stress en burn-out. Ze zijn eenvoudigweg te moe om te werken. Ik las zelfs recent op Twitter dat iemand op een werkdag 12 uren van huis was, waarvan 5 uren in de auto had stilgestaan. Recordfiles. Om 05:45 uur in auto, anders red je het niet… Zo gaan wij Nederlanders naar ons werk toe. We komen uitgeput en uitgeblust aan. Als we al aankomen. Ik vraag me oprecht af hoe je dan vervolgens dag in dag uit een excellente performance kunt leveren. Onmogelijk.

Nog even wat facts: uit onderzoek van ArboNed blijkt dat medewerkers klagen over vermoeidheid en dat slaaptekort ook écht een probleem is. Slechts 10% van de bedrijven in Nederland pakt echt proactief slaapproblemen aan. Van de bedrijven waar slaaptekort als een probleem wordt ervaren, geeft 70% aan dat zij niet denken dat de werkgever iets aan de slaapproblemen kan doen. Slechts 13,5% van de bedrijven erkennen dat slaaptekort een probleem is en bieden actief hulp aan medewerkers. Stress en slaapgebrek gaan hand in hand. Dat zal ook jij vast weleens herkend hebben. Grote bedrijven als Google, Facebook, Zappos en Cisco zien dit gevaar. Zij weten wat de economische kosten zijn van stress en slecht slapen. Zij willen dat hun medewerkers dagelijks een topprestatie leveren. De zogenaamde naprooms pronken in de arbeidsvoorwaarden. In Nederland loopt het echter nog niet zo’n vaart.

Als ik het zo aanschouw dan kiest werkend Nederland om uitgeput aan het bureau te zitten. Het gevolg: dure, improductieve uren. Omzetverlies dus. En wat doe jij? Maak jij als manager slecht slapen en oververmoeidheid bespreekbaar? Geef jij zelf het goede voorbeeld? Structurele oplossingen blijven vooralsnog uit, incidenteel springen bedrijven op dit matras. En ik? Natuurlijk doe ik aan powernappen, ik kan er niet meer zonder. Voor uren energie tanken in amper een kwartier tijd. Iedereen kan het, echt! In mijn boek ‘SuperSlapen’ leer ik jou exact hoe jij dit ook kunt bereiken. Just do it…
 

SuperSlapen is het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen! In SuperSlapen krijg je van Floris Wouterson een methode aangereikt zonder radicale veranderingen, maar kleine stapjes die grote effecten hebben.

Hier is een gratis voorproefje:
✓ Luisterboek (de 8 beste tips)
✓ Ebook (samenvatting)
✓ Key Points (voor je beste nachtrust ooit)

Download Gratis Sneak Preview SuperSlapen, het nieuwe boek van Floris Wouterson

Over de auteur

Floris Wouterson

Auteur van de bestseller Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor de beste nachtrust ooit.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

Business Athlete

Dorien Damad deelt haar inzichten als HR-manager: zó zet Centric in op mensen en prestaties

Lees meer
Business Athlete

Frederika Thünte over ontspanning en adem: ‘Bouw rustmomenten in, ook als je niet gestrest bent’

Lees meer
Business Athlete

Tom Dewaele over unieke employee experience bij Google: ‘De mens staat centraal, ondersteund door AI’

Lees meer